LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Video spot:Jendrin škrilak & Arsen Dedić-Dravske sirene - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

24.03.2008., ponedjeljak

Video spot:Jendrin škrilak & Arsen Dedić-Dravske sirene

Crorec:Jendrin Škrilak & Arsen Dedić - Dravske Sirene
Etno sastav “Jendrin škrilak” snimio je spot za najavnu pjesmu njihovog albuma prvijenca, “Dravske sirene”, u kojoj se kao gosti pojavljuju Arsen Dedić i ženski vokalni ansambl Đurđevčice. Pjesmu autorski potpisuje vođa benda Davor Jendrašić (glazba i aranžman), dok je tekst napisao Rajko Stilinović.

Iznimno zanimljiv spot nadahnut duhovima povijesti sniman je pod redateljskom palicom Marka Dimića. Spot je sniman na nekoliko lokacija, područje uz rijeku Dravu pokraj Đurđevca, na starom gradu na planini Kalnik pokraj Križevaca i u gostionici “Pod starim krovovima”. Radnja spota smještena je u sadašnje vrijeme koje se isprepliće sa poviješću. Naime, Arsen Dedić pojavljuje se kao glavni akter spota, koji se kroz pjesmu prisjeća vremena kada je bio mladić i kada je imao djevojku, a to je vrijeme drugog svjetskog rata. U tom ratu izgubio je djevojku, koju su ubili vojnici, a čiji se duh nakon smrti pridružuje Dravskim sirenama, koje su u spotu utjelovile članice vokalnog ansambla Đurđevčice. One su obučene u crninu i na neki način predstavljaju nagovještaj nečeg lošeg, a to je u ovom slučaju izgubljena ljubav. Zanimljivo je da se u spotu ne pojavljuje niti jedan član benda “Jendrin škrilak”, a da su za uloge vojnika u spotu angažirani članovi konjičkog kluba iz Đurđevca. Kako ističe autor pjesme Davor Jendrašić cijela ekipa je zadovoljna konačnom verzijom spota, koji je po njihovom mišljenju izrazito umjetnički napravljen, te u sebi nosi jednu pozitivnu energiju i predstavlja nešto drugačiji video uradak u odnosu na spotove koji se vrte na malim ekranima.

Album “Jendrin škrilak” objavljen je u prosincu prošle godine, a riječ je o projektu koji donosi 13 pjesama zabavnog karaktera sa elementima folklora. Glazbena aranžerska slika obojana je starim, izvornim, autohtonim instrumentima, pa tako možemo čuti cimbal, dude, diplice, jedinke, drvene frule, violinu, tambure, razne udaraljke.
PRESLUŠAJTE CIJELI ALBUM

O grupi
Alfa i omega sastava je Davor Jendrašić, skladatelj, aranžer, tonski snimatelj i glazbeni producent, a Jendrin Škrilak čine: Davor Jendrašić (dude, harmonika), Danijel Kivač (kontrabas), Marinko Barčan (berde, bugarija, brač), Ana Filipović (vokal), Kristina Benko (vokal), Damir Hajduk (cimbal), Danijel Krmić (brač), Krunoslav Benko (prim, violina, konge).

Rade u Đurđevcu od 2000. a debitirali su u Pitomači na festivalu "Pjesme Podravine i Podravlja" s pjesmom "U glazbi vjetra", koja se također nalazi na albumu. Na stvaranju albuma sudjelovalo je tridesetak glazbenika, a članovi sastava posebno su ponosni na suradnju s Arsenom Dedićem u pjesmi "Dravske sirene" za koju trenutno snimaju spot.

Osnivač sastava Davor Jendrašić odmalena je pokazivao interes za tradicionalne instrumente, a već sa osam godina svirao je harmoniku, te kasnije trubu i klavir. Radi kao profesor glazbene kulture u osnovnoj školi, a uz dude i harmoniku, u sastavu svira jedinke - drvene frulice i diplicu.


Croatia Records


- 21:20 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.