LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Dom za odgoj mladeži - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

26.03.2008., srijeda

Dom za odgoj mladeži

U BIVŠOJ KARAULI ŠAŠNATO POLJE U PITOMAČKOJ OPĆINI
Dom za odgoj mladeži

karaula


U općinu Pitomača nakon brojnih zahtjeva o povratu imovine koju je bivša JNA koristila na području općine Pitomača proteklog je tjedna stigla odluka iz Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom za raspolaganje u vlasništvu Republike Hrvatske kojom se bivša karaula Šašnato polje dodjeljuje na korištenje Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, a u svrhu osnivanja ustanove socijalne skrbi - Doma za odgoj mladeži s izrečenom odgojnom mjerom upućivanja u posebnu odgojnu ustanovu. Ta imovina sastoji se od tri glavne zgrade, nekoliko manjih pratećih objekata i dvorišta ukupne površine 11.016 četvornih metara.
Svi ti objekti su očuvani i u relativno dobrom stanju s kompletnom infrastrukturom - strujom, vodom, sustavom centralnog grijanja i kanalizacijom pa njihova adaptacija i prenamjena u posebnu odgojnu ustanovu za smještaj mladeži ne bi trebala iziskivati veće troškove.
- Zadovoljni smo što je konačno riješen naš zahtjev o povratu bivših karaula na području pitomačke općine. Lokacija karaule Šašnato polje i postojeći objekti gotovo su idealni za budući Dom za odgoj mladeži, jer je tek nekoliko kilometara udaljena od Pitomače i nalazi se u prekrasnom krajoliku nedaleko rijeke Drave. Za nas u općini Pitomača taj Dom za odgoj mladeži, koji će biti od općeg nacionalnog interesa, ujedno će značiti i otvaranje najmanje 40 novih radnih mjesta. Sada nas očekuje veliki posao da Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi što prije krene u realizaciju oko tog programa otvaranja Doma za odgoj mladeži.
Povrat bivše karaule Šašnato polje sada nam daje više optimizma da će nam biti vraćene i preostale tri bivše karaule na području pitomačke općine, dvije u Križnici i jedna u Starogradačkom Marofu. Očekujemo povrat tih bivših karaula u ovoj godini, jer su za njihovu prenamjenu zainteresirani naši poduzetnici - objašnjava Željko Grgačić, načelnik općine Pitomača, dodajući kako je u jednoj od dvije bivše karaule u Križnici trenutačno smještena osnovna škola, drugu bi Općinska turistička zajednica preuredila u izletište, a ona u Starogradačkom Marofu adaptirala bi se u pogon za preradu voća i povrća. Sve te programe prenamjene bivših karaula spremna je pomoći općina Pitomača i stoga se s nestrpljenjem očekuje njihov što skorašnji povrat u općinsko vlasništvo ili ustupanje na korištenje kako bi se ti objekti prenamjenom sačuvali od daljnjeg propadanja.

M. B.
Virovitički list

- 16:37 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.