LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

VIDOVO 2008. - U Križnici održana svečana sjednica Općinskog vijeća Pitomača - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

15.06.2008., nedjelja

VIDOVO 2008. - U Križnici održana svečana sjednica Općinskog vijeća Pitomača

Uz nazočnost saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Virovitičko – podravske županije Tomislava Tolušića, predstojnika Ureda državne uprave Virovitičko – podravske županije, Branka Gibe, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, ostalih predstavnike općina i gradova s područja Virovitičko – podravske županije, ali i gostiju iz prijateljskih gradova i općina Biograd na Moru, općina Polača, predstavnike Zadarske županije, pod predsjedanjem predsjednika Općinskog vijeća Ivana Erhatića i nazočnost načelnika Željka Grgačića održana je svečana sjednica općine Pitomača povodom Dana općine i blagdana sv. Vida.

Pozdravljajući nazočne na sjednici, načelnik općine Željko Grgačić govorio je o gospdarskom rastu općine Pitomače, te o projektima koji su slijede s naglasom na vodoopskrbnu i kanalizacijsku mrežu.

- Uz sufinanciranje Fonda za regionalni razvoj Republike Hrvatske i Hrvatskih voda, završena je investicija izgradnje uređaja za deferizaciju na Pitomačkom vodocrpilištu. Navedeni uređaj za uklanjanje viška željeza i ostalih štetnih sastojaka iz vode za piće, posljednja je karika u investiciji vodoopskrbe općine Pitomača, a njegovom izgradnjom stvoreni su svi uvjeti za puštanje u rad do sada izgrađene vodoopskrbne mreže na području općine. Na taj način će se priključiti više od 400 domaćinstava koja su do sada platila priključnu pristojbu za priključenje na vodovodni sistem po akcijskoj cijeni od 500,00 kuna koju je za razdoblje do kraja lipnja odredilo Općinsko vijeće. Sve to daje nam za pravo da u skoroj budućnosti nastavimo sa širenjem vodoopskrbne mreže na do sada neobuhvaćenomo području općine. Izgradnja vodospreme u Sedlarici daljnji je korak u razvoju vodoopskrbe na području općine. Od komunalne infrastrukture treba istaknuti investiciju izgradnje kanalizacijske mreže u Ulici Petra Preradovića u Pitomači čija je izgradnja nastavak i širenje kanalizacijske mreže u ulicama koje se vežu na Ulicu Ljudevita Gaja. Osim toga trenutno je u izradi dokumentacija za izgradnju kanalizacijeke mreže za Vinogradsku ulicu, Ulicu Petra Krešimira IV i Dravsku što su planirani nastavci širenja postojeće kanalizacijeke mreže.

Župan Virovitičko – podravske županije Tomislav Tolušić, je u obraćanju nazočnima između ostalog kazao:

- Općina Pitomača najveća je općina u Virovitičko – podravskoj županiji, općina s velikim prirodnim i kulturnim posebnostima, te dugom i bogatom poviješću. Kao župan Virovitičko – podravske županije izuzetno sam zadovoljan postignutim i vjerujem da će i nadalje načelnik općine Pitomača i njegova ekipa ovim tempom nastaviti s daljnjim razvojem općine Pitomača. Jedina stvar koju bih još jednom spomenuo je razvoj turizma na području općine Pitomača. Općina Pitomača je, po mojem mišljenju, možda i najbogatija općina naše županije što se tiče turističkog potencijala. Imate rijeku Dravu koja protiče duž cijele vaše općine i koja je neiskorišteni turistički biser koji trebate maksimalno promovirati. Naravno, čim se spomene rijeka Drava, ne mogu a da ne spomenem našu i vašu Križnicu, riječni otok neopisive ljepote koji svakim danom privlači sve veći broj turista koji ostaju zadivljeni njezinom nedirunutom prirodom. Imate i velike potencijale za lovni i ribolovni turizam i jedna ste od rijetkih općina koja ima i određen broj kvalitetnih smještajnih kapaciteta što je presudno za razvoj turizma. Na vama je da sve te potencijale objedinite i razvijete turizam i turističku ponudu vaše općine. Županija će vam u tome dati punu potporu u vašim nastojanjima.
Foto Begović

Obraćajući se nazočnima, saborski zastupnik Josip Đakić između ostalog je rekao.
- Ovdje u najmanjoj mjesnoj zajednici s najmanjim brojem stanovnika, ali i s naljepšom dušom i srcem, možemo zahvaliti svima onima koji su doprinjeli razvoju općine. Zahvaliti se svima vama na ovom prostoru, koji ideje pretvarate u projekte, koji kroz te projekte zapošljavate ljude. Moramo razmišljati o novim pothvatima i potezima koji će zaposliti što više naših građana, naročito općine Pitomača koja to osobito zaslužuje. Zašto? Zato što je Pitomača najveća općina naše županije, zato što općina Pitomača i po broju stanovnika i po prostoru i gospodarskim subjektima kao i po svim relevantnim pokazateljima, zaslužuje da njezin razvoj ide brže, kvalitetnije i bolje, nego što je to bilo u proteklim vremenima. Dužnost i obveza kao vašeg izabranika u Hrvatskom saboru, zasigurno ću i dalje biti da ću zdušno raditi kako bi sve vaše projekte potkrijepili državnim fondovima i sredstvima iz ministarstava, kako bi što više učinili na infrastrukturi, kako bi što više poduzetničkih i gospodarskih subjekata stasalo na području općine Pitomača. Završetkom brze ceste Vrbovec – Gradec – Bjelovar – Virovitica, s čvorom Bilogora, kojem se pripaja Pitomača, biti će kruna gospodarskog razvitka našega područja. S obzirom da kao rođeni Pitomačanin znam mnogo relevantnih parametara i moram reći da se sve više posluje na području općine Pitomača, da se otvara sve više poduzetničkih pogona, da se šire postojeći kapaciteti. Osim toga, ono što želimo i što smo izgubili dosta vremena, u narednom mjesecu će biti rješeno. Naime, općina Pitomača postati će vlasnik prostora Duhanproduka u kojem će stasati novi poduzetnici i gdje će se otvarati nova radna mjesta jer taj prostor ne smije više biti prazan, te ga se do kraja godine treba popuniti novim poduzetnicima.
Virovitica online

- 18:25 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.