LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Treći Dan pečenjakov u Pitomači - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

29.07.2009., srijeda

Treći Dan pečenjakov u Pitomači

Turistička zajednica općine Pitomača i kontakt policajac Siniša Tišljar pozivaju sve, koji nisu otišli put Jadrana, na manifestaciju DAN PEČENJAKOV koja će se održati u nedjelju 02. kolovoza na Trgu kralja Tomislava, ispred zgrade bivše zadruge, s početkom u 18 sati. Pečenjake će, na razne načine, kuhati i peći ekipa iz Dravske ulice.
-----------------------------------------------------------------------------
2.Dan pečenjakov - 2008.godina

Pokrenut prošle godine od strane Siniše Tišljara,pitomačkog pripadnika MUP-a-Policije u zajednici,dana 02.kolovoza 2008.g.održan je drugi pitomački "Dan pečenjakov".
Dobru glazbenu atmosferu osigurali su "Licitari" -tamburaši iz Pitomače,dok su dečki iz Udruge vinogradara,voćara i podrumara "Aršanj" dijelili svoje proizvode-poznato aršanjsko vino,sokove i svježe grožđe.
Klipove koji su korišteni za kuhanje i pečenje na ovoj sve poznatijoj manifestaciji osigaralo je poljoprivredna vrtka "Plodovi Zemlje-Matijević".Zahvaljujući angažiranosti Siniše Tišljara i Turističke zajednice Općine Pitomača,pečenjaki,kulenjaki sokovi,vino i grožđe dijelili su se besplatno dok su "dečki iz Dravske" sve poslove kuhanja i pečenja obavljali volonterski na radost brojnih posjetitelja.
------------------------------------------------------------------
1.Dan pečenjakov - 2007.godina

Zahvaljujući našem kontakt policajcu Siniši Tišljaru danas(21.srpanj 2007.) smo dobili novu manifestaciju u Pitomači nazvanu "Dan pečenjakov".Turistička zajednica Općine Pitomača prihvatila je organizaciju ove nove manifestacije te je njezin predsjednik Rikard Bakan najavio da će postati tradicionalna.Uz besplatne pečenjake mnogobrojni gosti mogli su se osvježiti sokovima,sladoledom,domaćim vinom i hladnim točenim pivom od čije je prodaje sav prihod išao u humanitarne svrhe za Humanitarnu udrugu "Podravsko sunce".Specijalno za ovu prigodu osnovan je bend od više pitomačkih grupa koji je zabavljao prisutne ljubitelje pečenih i kuhanih klipova kukuruza šečerca.Vrsni pitomački kuhari pokazali su svoje umijeće kuhanja i pečenja kukuruza pa smo tako imali priliku i naučiti kako se može ispeći klip kukuruza uz pomoć vila koje mogu poslužiti umjesto ražnja.

- 11:47 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.