LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Održan sastanak načelnika i predsjednika Vijeća mjesnih odbora - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

07.11.2009., subota

Održan sastanak načelnika i predsjednika Vijeća mjesnih odbora

U srijedu je u prostorijama Općine Pitomača, održan radni sastanak načelnika općine s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora s područja općine, na kome su isti upoznati sa aktivnostima koje će općina provesti do kraja ove kalendarske godine, te pokrenuti u narednom razdoblju.
Tako će od početka iduće godine, sukladno Zakonu o grobljima, upravljanje istima u potpunosti preuzeti jedinica lokalne samouprave, odnosno općinsko komunalno poduzeće kojemu je ova komunalna djelatnost prenesena posebnim ovlastima od strane Općinskog vijeća.
Druga aktivnost odnosi se na prikupljanje komunalnog otpada, koje će također od početka nove kalendarske godine, sukladno zakonskim propisima, postati obveza svakog općinskog domaćinstva, a ne samo onog koje se na odvoz komunalnog otpada odlučilo samovoljno.
O ove dvije promjene u općinskom komunalnom gospodarstvu, svoje su mišljenje na navedenom sastanku iznijeli i prisutni predsjednici Vijeća mjesnih odbora, a o istome će na skorim sastancima obavijestiti i žitelje svojih naselja.

Posebno mjesto na dnevnom redu održanog sastanka pripalo je i problematici vezanoj uz naplatu komunalne naknade, uz koju su vezane i brojne pogodnosti koje općina daje njenim žiteljima, a radi poboljšanja njene naplate općina će započeti i sa prisilnom naplatom iste putem ovršnih prijedloga još do kraja ove godine.
Istovremeno usvojen je zajednički zaključak temeljem kojega će mjesni odbori u suradnji sa Komisijom za mjesnu samoupravu sačiniti listu prioritetnih aktivnosti koje će predložiti za realizaciju tijekom 2010. godine.
Pitomača.hr

- 12:39 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.