LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Otrovanec 2010. -naši jahači osvojili dvije medalje - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

18.04.2010., nedjelja

Otrovanec 2010. -naši jahači osvojili dvije medalje

U organizaciji konjičkog kluba „Zlatni klas“ iz Otrovanca i Hrvatskog konjičkog saveza (HKS) 17. travnja održana je prva ovogodišnja utakmica u daljinskom jahanju za Croatia CUP „Otrovanec 2010“. Utakmica u daljinskom jahanju ili endurance je maraton za konje i jahače. Cilj je proći dugačku stazu u prirodi u što kraćem vremenu, a da pri tome ne iscrpljujete konja.
Konjički klub „Zlatni klas“ i podravsko mjesto Otrovanac okupili su 39 natjecateljskih parova (jahač i konj) koji su se natjecali u dvije utakmice dužine 40 i 63 kilometara u dvije kategorije, seniori i juniori.
Iz Čazme stigao je KK Husar, iz Lipika KK Lipik 95, Garčin je predstavljao KK Ramarin, KK Hiperion stigao je iz Zagreba, Udruga Bilogora-Papuk iz Bjelovara, KK Konji gizdavi iz Velike Pisanice, KK Vodičajna iz Jelenja, KK Manjadvorci iz Barbana, KK Soko iz Pazina, KK Pula Paradiž iz Pule, KK Katoro iz Umaga te naši predstavnici KK Zlatni klas iz Otrovanca.

Prva staza u duljini 40 kilometara bila je ravničarskog tipa i prolazila je okolo sela Dinjevca s startom i ciljem na imanju Zlatni klas u Otrovancu.
REZULTATI: Staza- 40 kilometara
SENIORI:
1- Mirela Vohralik , konj Leon, KK Konji gizdavi
2- Vlado Vohralik, konj Storni, KK Konji gizdavi
3- Ivan Lipovac, Konj Fatime, KK Vodičajna
Prijavljeno 16 natjecateljskih parova iz 10 konjičkih kluba

JUNIORI:
1- Dominik Šebalj, konj Sonik, KK Hiperion
2- Andrea Radolović, konj Morlock Ibn Hawi, KK Manjadvorci
3- Marin Samardžić, konj Gazel Pasha, KK Ramarin
Prijavljeno 10 natjecateljskih parova iz 5 konjičkih kluba

Na drugoj, dužoj i kompliciranijoj stazi od 63 kilometara koja je obuhvaćala nizinski dio, područje bilogorskih vinograda te prekrasne bilogorske šume također s startom i ciljem u Zlatnom klasu, privukla je 13 natjecateljskih parova.

REZULTATI: Staza- 63 kilometara
SENIORI:
1- Sabina Pavlović , konj Fioret, KK Husar
2- Milan Jurković, konj Sokol, KK Soko
3- Carmen Keber, konj Anda, KK Zlatni klas
Prijavljeno 9 natjecateljskih parova iz 5 konjičkih kluba

JUNIORI:
1- Mateja Jurina, konj Majana, KK Husar
2- Marija Skender, konj Kuhaylan Zaid-Harpun, KK Lipik 95
3- Klara Novaković, konj April, KK Zlatni klas
Prijavljeno 4 natjecateljska para iz 4 konjička kluba

Sudačko vijeće čine Smiljka Selanec i Zlatko Kramarić. Tehnički delegat bio je Jozef Markić a veterinarsku ekipu činili su Damir Keber, Željko Ljubić i Damir Kaša.
Dežurni potkivač za hitne intervencije bio je Alen Smoljanić.

Utakmica u daljinskom jahanju održava se u 5 kola tako da nas još očekuju nadmetanja u Čazmi, Garčinu (2 kola), Nacionalnom parku Brijunima i nakraju 23. i 24. 10. 2010.završna utakmica Prvenstvo Hrvatske za Croatia CUP za državnog prvaka.
Članica Konjičkog kluba „Zlatni klas“ Lidija Keber s konjem Pasha je državna prvakinja u kategoriji juniora za 2009.godinu, dok je Klara Novaković s Andom 7.u Hrvatskoj.
Naši seniori također su pokazali dobre rezultate u protekloj godini te je tako Branko Tkalčec i konj Indy 3. u Hrvatskoj, Carmen Keber 9- ta a Damir Keber osvojio 11-to mjesto na državnom prvenstvu.
Posebnost ovogodišnje prve utakmice, uz prekrasno vrijeme, dobru organizaciju, odličnu logistiku i gostoljubive domaćine obilježio je i mali nagradni Foto natječaj koji je privukao fotoamatere i ljubitelje konja s digitalnim fotoaparatima koji su uživali u svojem hobiju te i na taj način promicali prirodne ljepote i događanja u našem kraju.
Osim fotogalerije Konjičkog kluba „Zlatni klas“ na internetskoj stranici fotografa Ivana Kršića možete pogledati prekrasne fotografije s subotnje utakmice.

Konjički klub „Zlatni klas“, Otrovanec

- 15:10 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.