LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Neispravna najnovija turistička autokarta Pitomače i okolice - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

26.07.2010., ponedjeljak

Neispravna najnovija turistička autokarta Pitomače i okolice

Dnevne novine s velikom tiražom Večernji list, u prilogu izdaje najnovije turističke autokarte Hrvatske po županijama. Potez hvale vrijedan za turističko istraživanje svakog dijela naše domovine i pronalazak turističkih atrakcija. Ali, karte nisu "najnovije" i najtočnije jer su samo za Općinu Pitomača vidljive čak devet velikih grešaka u vidu cesti kojih NEMA ili NE POSTOJE ili su klasificirane KRIVO!?
(FOTO 1)Tako je u petak,23.srpnja 2010.godine izašla karta Koprivničko-križevačke županije gdje je prikazana cijela Općina Pitomača sa svojim cestama, nepostojećim i neispravno klasificiranim.

neispravnaKarta2010


DEVET GREŠAKA NA "NAJNOVIJOJ" TURISTIČKOJ AUTOKARTI HRVATSKE - samo za Općinu Pitomača

1.- PITOMAČKA OBILAZNICA, to je cesta koja se nalazi u planovima Općine Pitomača za napraviti, ali samo u planovima. Ta cesta NE POSTOJI! U ovoj "najnovijoj" karti ucrtana je kao da postoji i da se ljudi tuda voze. Inače bi se trebala protezati od zapadnog ulaska u mjesto Pitomača pa novom napravljenom trasom preko livada na Gredi,livada ispod Dravske ulice i natrag na Podravsku magistralu( D2) negdje kod benzinske postaje INE. Turisti će trebati aktivirati avanturistički duh da se provozaju ovom dionicom ceste jer jedino mogu preko livada i možda kojeg poljskog puta.
2. - OBILAZNICA STAROG GRACA, također je ucrtana na "najnovijoj" karti kao da postoji, ali niti taj dio ceste NE POSTOJI! Mjesto Stari Gradac ima oštar zavoj u središtu te je stoga i planirano,ali samo planirano, da se napravi obilaznica toga mjesta. Na karti je ta dionica ceste ucrtana kao da se već neko vrijeme vozimo "starogradačkom obilaznicom".
3. - Pitomačke ulice koje su prema "najnovijoj" karti označene kao "neasfaltirane", davnih godina su presvučene slojem asfalta. Turisti bi mogli pomisliti čitajući "najnoviju" kartu da kod nas postoje samo poljski putevi ali će se razočarati jer smo asfaltirali skoro sve naše ceste.
4. - Također krivo označena cesta koja je, također davno asfaltirana.
5. - Najznačajnije pitomačko turističko odredište, Križnica preko rijeke Drave, također IMA asfalt do centra naselja.Na karti je označeno da se u Križnicu dolazi poljskim putem, kaj nije točno.
6. - Cesta od Starogradačkog Marofa do Okrugljače također IMA asfalt.
7. - Cesta od karaule do Šašnatog Polja također IMA asfalt.
8. - Ako koji turist želi doći od Šašnatog Polja do Lenišća i tim dijelom do Pitomače, može doći potpuno asfaltiranom cestom cijele te dionice.Na ovoj"najnovijoj" karti te ceste uopšte NEMA, NE POSTOJI!? Ali mi znamo da je ta cesta i asfaltirana i da je tu!
9. - Put do Lenišća je davno asfaltiran. To je prekrasan put kroz staru šumu. Znači, bez brige se može proći i automobilom i biciklom jer po toj dionici prolazi i biciklistička staza.

Greške na "večernjakovim kartama" idu dalje. U subotu,24.srpnja 2010.godine izašla je Turistička karta Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije gdje su ponovljene sve greške opisane iz karte Koprivničko-križevačke županije te dodane još poneke iz naše okolice. Po toj karti možemo birati da li ćemo kroz mjesto Stari Gradac ići po državnoj cesti (D2) kroz središte naselja ili po NEPOSTOJEĆOJ OBILAZNICI.Ako se turisti ne izgube na starogradačkim livadama doći će do grada Virovitice koja također ima zanimljivu kartografsku grešku.Naime, južna virovitička obilaznica ucrtana je u cijelosti kao da postoji ali je NEMA u stvarnosti. Obilaznica dolazi samo do Milanovca odakle se starom cestom dolazi do grada Virovitice.
Da nebi bilo zabune u čitanju cestovnih klasifikacijskih oznaka, u legendi na večernjakovim kartama napisana su objašnjenja za ceste i autoceste U IZGRADNJI. Tako je nova autocesta od Bjelovara do Virovitice i ucrtana posebnom oznakom da je to planirana dionica koja se tek treba izgraditi dok su sve ovdje navedene ceste ucrtane KAO DA POSTOJE!
Također, na toj "najnovijoj" karti NIJE ucrtana planirana dionica NOVE PODRAVSKE MAGISTRALE, jedine brze ceste koja bi pitomački, đurđevački i virovitički kraj izvukla iz prometne izolacije i za koju postoje planovi izgradnje.

neispravnaKarta2010


(FOTO 2)Ako ste turist koji nas želi posjetiti ili ste samo u prolasku našim krajem, veće šanse da se ne izgubite i ispravno dođete do Pitomače ili grada Virovitice je da koristite kartu iz vremena Hrvatske Vojne krajine Varaždinskog generalata 1856.godine gdje je ISPRAVNO ucrtana dionica kroz naselje Pitomača, Stari Gradac, Virovitica i dalje na istok!
Obečavajuće podravske ceste

- 11:03 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.